Workshops

Jaarcursus

cursus volg je gedurende het jaar 7 lessen die steeds een ander thema hebben. In iedere les worden een aantal kruiden in het zonnetje gezet en uitgebreid behandeld. Verder maak je iedere les een product en krijg je achtergrond informatie over hoe te werken met kruiden en apitherapeutische middelen. Alles vanuit de holistische visie van de natuurgeneeskunde. Als er een plaatsje vrij is kun je losse lessen volgen van de jaarcursus. Kosten voor een losse workshop: € 40,00. Bij het volgen van de jaarcursus krijg je korting, de kosten voor een jaarcursus zijn: € 245  Klik hier om je aan te melden of om meer informatie te vragen. 
Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Huis, tuin & keukenkruiden, Schoon de herfst in, Vlier; verkoudheid te lijf, Sport & spier, Opklimmen na vermoeidheid, Voorjaarsfeestje, Bloed & bloedvaten, Steuntjes bij zware spijzen, Winterwarmte, EHBO hoofd en luchtwegen.
Er is nog een plaatsje in de groep op donderdagochtend met data: 9 maart, 20 april en 8 juni 2023
Nieuw ! : er start een nieuwe groep op vrijdagochtenden. Data: 6 oktober, 3 november en 15 december 2023.


Workshop op maat

Zoek je een leuk verjaarscadeau, een leerzame bezigheid voor een vriendengroepje of wil je met collega’s een kruidenvisie op een bepaald thema? Maak dan een afspraak om met 4 tot 6 deelnemers en te komen voor een workshop. In 1,5 tot 2,5 uur krijg je kruiden- en api-informatie rondom jouw thema, we maken eventueel een wandeling om zelf te plukken en en je gaat aan de slag om middelen te maken.
Kosten: afhankelijk van de duur en keuze van de te maken middelen tussen de € 25,00 en € 50,00


Workshop natuurlijke gezichtsverzorging

Leer je eigen dagcrème maken zonder onnodige toevoegingen. Na een zuiverende honingmassage en een voedend pollenmasker gaan we aan de slag met een prachtige crème die je aan je eigen wensen kunt aanpassen. Recepten en informatie krijg je met het potje mee naar huis. Let op: deze workshop heeft iets langere werktijden dan gebruikelijk.
Werktijden: van 9.30 tot 12.30 uur of  van 13.00 tot 16.00 uur.
Locatie: kruidentuin Keizerweg.
Kosten: € 50,00


Workshop St. Jan en anti-mug

Op 24 juni vieren we het St. Jan’s feest en dan bloeit ook het St. Janskruid. In deze cursus leer je wat het kruid voor je spieren en je gemoed kan doen en waarom een arts graag wil weten of je het gebruikt. In de zomer, herfst is het ook de periode om je maatregelen te nemen tegen de ongemakken van muggen. We gaan een (St. Janskruid)olie maken en een zalf tegen muggenbeten. Datum: vrijdag 23 juni 2023.
Werktijden: van 10.00 tot 12.30 uur.
Locatie: Kruidentuin Keizerweg.
Kosten: € 37,50


Workshop Rust in lijf en darm

Ideale workshop om met een vriendinnengroepje te doen en om kennis te maken met de werkwijze van Kruidenvoordekeizer. Wellness wordt gecombineerd met informatie over kruiden en apitherapie. Je leert een honingmassage te geven, je maakt een voedende gezichtsolie, een darm-rustgevend honingmengsel en je krijgt informatie over rustgevende kruiden.
Datum: in overleg.
Werktijden: reserveer 2,5 uur.
Locatie: Kruidentuin Keizerweg.
Kosten:  € 45,00


Workshop Natuurlijke hulp bij hooikoorts

In deze workshop krijg je een overzicht van natuurgeneeskundige middelen die ondersteunend werken bij hooikoorts. Er zijn middelen die je kunt inzetten op het moment dat je klachten ervaart en je gaat een middel maken wat je kunt inzetten ter preventie, zodat je steeds minder klachten gaat ervaren. Deze workshop is iets korter dan gebruikelijk en is daardoor ook iets goedkoper.
Datum: 24 maart 2023.
Werktijden van 9.30 tot 11 uur.
Locatie: Kruidentuin Keizerweg.
Kosten:  € 27,50