Zin om je handen uit de mouwen te steken?

Kruiden cursus: St. Jan en anti-mug
Op 24 juni vieren we het St. Jan’s feest en dan bloeit ook het St. Janskruid. In deze cursus leer je wat het kruid voor je spieren en je gemoed kan doen en waarom een arts graag wil weten of je het gebruikt. In de zomer, herfst is het ook de periode om je maatregelen te nemen tegen de ongemakken van muggen. We gaan een (St. Janskruid)olie maken, een kruidenazijn en een zalf tegen muggenbeten. Datum en tijd: vrijdagmiddag 14 en 28 september 2018. Werktijden: van 14 tot 16 uur. Locatie: Kruidentuin Keizerweg. Kosten: € 40. Klik hier om je aan te melden.

Najaarskruiden cursus
Ter voorbereiding op de winterperiode gaan we aan de slag met kruiden en bijenmiddelen die werken tegen ‘verkoudheid, griep en aanverwante ongemakken’. Je krijgt veel informatie over werkzame kruiden en bijenmiddelen, hoe je ze kunt herkennen, waar en wanneer je ze kunt plukken en waarvoor ze werken. We gaan een hoestsiroop en vlierbessensiroop maken. Datum en tijd: vrijdagmiddag 2 en 23 november 2018. Werktijden: van 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: kruidentuin Keizerweg. Kosten: € 40. Klik hier om je interesse aan te geven.

Spieren en gewrichten
In de winter en het vroege voorjaar kun je wortels uitgraven voor je kruidenmiddelen. Het thema van deze twee bijeenkomsten is ‘spieren en gewrichten’. Je krijgt informatie over kruiden en bijenmiddelen die helpen tegen klachten aan het bewegingsapparaat en we gaan een smeerwortelzalf maken. Datum en tijd: 18 en 25 januari 2019. Werktijden van 14 tot 16 uur. Locatie: Kruidentuin Keizerweg. Kosten:  € 40. Klik hier om je interesse aan te geven.

Huidverzorgings cursus
Zoek je natuurlijke alternatieven voor je gezichts- en huidverzorging zonder chemische toevoegingen? In deze workshop bespreken we kruiden en bijenmiddelen om je huid te verzorgen en te reinigen. Naast theoretische informatie gaan we aan de slag met een (gezichts)honingmassage, maak je je eigen gezichtscrème en een verzorgende huidolie. Datum en tijd: nader te bepalen vrijdag in oktober/november 2018. Werktijden: van 10.00 tot 14.30 uur. Locatie: kruidentuin Keizerweg. Kosten: € 45. Klik hier om je interesse aan te geven.

Workshop handcrème maken
Heb je interesse om zelf te leren een handcrème te maken? Maak dan een afspraak om met 4 tot 6 deelnemers te komen voor een workshop. In 2 tot 2,5 uur krijg je informatie over de verschillende ingrediënten. Wat doen ze op je huid, hoe werken ze en welke zijn nodig voor een goede crème. Daarna ga je aan de slag. Je kiest je eigen ingrediënten en geuren. De ingrediënten zijn bij de prijs inbegrepen, het recept krijg je mee naar huis samen met je potje zelf gemaakte handcrème.

Workshops algemeen
Heb je interesse in kruiden en vind je het leuk om zelfgemaakte producten mee naar huis te nemen? Maak dan een afspraak om met 4 tot 6 deelnemers en te komen voor een workshop. In 2 tot 2,5 uur krijg je informatie over kruiden, we maken eventueel een wandeling om zelf te plukken en verzamelen en je gaat aan de slag met het maken naar keuze van lippenbalsem, kruidenolie, kruidenazijn, body crème of zalf.

Kosten: € 20,- voor een workshop (minimaal 4 deelnemers) inclusief de ingrediënten.

 

powered by collook
Terug naar boven